Min första barnbok – UTE NU!

Hej bloggen!

Vad har hänt sen sist, bror?

(Min bror, du är inte med längre, men jag låtsas att du kan läsa detta. Att du aldrig gick vilse i natten.)

Jag har gjort min första barnbok! Kul! Flängt!

Köp här

Varför?

Jag har jobbat i så många år som redaktör och coachat andra kreatörer med deras projekt, så jag kände att det var dags att göra något med det jag dels guidat dem med, men också de lärdomar de gett mig som de finaste av gåvor.

Men jag ville inte göra en bok om hur det är att vara mobbad, eller att ha en ensamstående förälder. Det är inget fel med den typen av böcker. De är till och med viktiga.

Istället ville jag göra en bok som jag tror är kul och flängd, så där som Jan Lööfs och Sven Nordqvists böcker är. Konstiga uppfinningar, fantastiska situationer.

En annan erfarenhet jag haft från de senaste två åren på mitt nya jobb är att jag har jobbat en hel del med faktaböcker om dinosaurier, men även med barnböcker om bondgårdar för yngre barn.

Jag kände att det vore ballt att slå ihop de här grejerna till en serie böcker om dinosaurier på en bondgård. Lite som ett Jurassic Park for kids.

Redan som barn så störde jag mig på att Jurassic Park inte fungerade. Att det alltid blev kaos. Vi fick aldrig njuta av den fina parken med de tuffa djuren. Så mina böcker om Dinobonden innehåller inte samma typ av totala undergång. Visst, saker ballar ur för det är kul och spännande, men på en hanterbar nivå där bondgården får leva vidare i slutet av varje bok, samtidigt som läsarna fått lära sig en del fakta om dinosaurier och bondgårdar på vägen.

Det finns något väldigt motiverande att skriva för våra vänner barnen. De är upptäcker en del grejer för första gången när det gäller kultur. Jag ser det på min son som är åtta år. Hur han hänförs av dramaturgiska grepp som vi vuxna tycker är alldeles för uppenbara.

Jag hoppas att mina böcker får bli små fina barndomsminnen, men också mysiga stunder där föräldrar eller andra nära läser med sina barn.

För jag minns min pappas stora mage. Hur jag och min lillasyster låg med våra huvuden mot den på kvällen och hur pappas basröst vibrerade i hela kroppen på honom när han läste för oss.

Lämna ett svar