Konkrets mangel

Läser på konkret.se att min tidigare granne i Malmö, Stefan, aldrig varit på mingel, trots decennier av erfarenhet från bästa bokmässan i Umeå. Förutom när han spydde på en buss, eller ja, inuti en buss. Men på konkret skriver de inte om sig själva för de är inte i 50-årsåldern. Hälften är inte ens 50. Om det är övre eller nedre halvan framgår inte.

Johannes Klenell skrev vad jag tyckte verkade vara nån form av trevlig promotion av konkret.se, men det föll i dålig jord. Eller vad vet jag. Kanske är det som när Kissie bråkade med andra bloggare för att driva trafik. Konflikten är konstgjord.

Stefan påstår att Johannes K verkar ha minglat mycket. Vi lever i nån slags teoretisk värld där vi tänker oss fram till vad andra människor håller på med. Vad de gör. Hur det tänker. Vad de menar.

”Så du menar att det är fel att mingla?”, kan jag tänka att det betyder. Är Johannes K ett mingelluder? Jag låter fantasin skena. Johannes K i en alldeles för kort kjol för hans ålder. På ett mingel. Det finns snittar. Det finns bubbel. Såna där smarta tallrikar man kan fästa sitt champagneglass i på sidan. Älskar fan såna tallrikar. Nobelpris i design. Borde finnas på IKEA.

Men nej, dessa tallrikar är inte för vem som helst. De är för eliten. Som får gå på mingel. Som blev bjudna på Gurras kalas när han fyllde tio år. De hade fiskdamm och lekte ryska posten. Nån använde tungan.
I alla fall enligt ryktet. Jag var inte där. Inte bjuden. För töntig. För ful.

Jag var på mingel en gång år 2001 på Serieteket. Jag var alldeles för nervös för att prata med nån, blott 20 år ung. Det var Seriefrämjare där. Folk som hade läst Watchmen på riktigt. Så jag stod i ett hörn bakom manga-hyllan och onanerade. Jag tjuvlyssnade när en äldre man, eller ja, han kanske var i just femtioårsåldern då, hade en utläggning om hur Alan Moore hade dekonstruerat superhjältemyten. Fan visste jag. Tyckte mest att Dave Gibbons tecknade trist.

Jag tycker inte det längre. Tycker att Dave G tecknade grymt bra. Men hade han läst den här texten kanske han hade hängt upp sig på att jag en gång i tiden tyckte att han tecknade trist.
Fast jag älskar ju Watchmen. Nu när jag är gammal nog att kunna läsa Watchmen på riktigt.

Lämna ett svar