Bestulen på ICA

Vi var och handlade på ICA på eftermiddagen och började med att äta middag på kaféet de har utanför kassorna.
Vi parkerade vår kundvagn på kundvagnsparkeringen med våra tomma kassar i. Kassar som vi sen skulle packa våra livsmedel i.
Så långt var allt som vanligt.

Vi plockade ihop våra sallader och satte oss vid bordet. Från där vi satt kunde vi inte se kundvagnsparkeringen. Efter att vi hade avslutat vår måltid, som även inkluderade en lättare efterrätt, upptäckte vi till vår stora förvåning att någon hade tagit vår kundvagn, med våra kassar i.

Hur skulle vi kunna känna igen vem som hade tagit just vår vagn? Kassar har en tendens att se rätt så generiska ut. Men här föreföll det sig på det viset att en av kassarna var en väldigt gul kasse med en stor LEGO-logga på, ty den var införskaffad hos LEGO-butiken i Skärholmen centrum i Stockholm. En butik jag brukar frekventera när jag har ärenden i huvudstaden.

Så min jakt började. Jag förde händerna bakom min rygg och spankulerade runt och inspekterade kassarna i folks kundvagnar. Likt en samtida modern Larry David strök jag runt i butiken.
Och så såg jag till slut den gula pappersglimten.

Jag hade hunnit förbereda min inledningsfras, ”Så du gillar också LEGO, ser jag”.
”Oj, var det din vagn?” replikerade den i mina ögon vanliga medelåldersmannen. Kläd i keps och short och en neutral t-shirt.
På så vis fick jag tillbaka mina kassar. Mannen fick ta vagnen, då han redan hade lagt en del varor av diverse slag i den.

Jag kände mig på gott humör efteråt. Luften bodde i mina steg.

Lämna ett svar