Egentligen är jag teknikfientlig

Nu kanske många tror att jag älskar ny teknik. Att jag när det begav sig läste Illustrerad Vetenskap med stor aptit? Okej, jag erkänner att jag läste IV (varför kan vi fortfarande inte andas vätska? De skulle motverka dykarsjuka enligt IV för 15 år sen), men i övrigt är jag rätt mycket emot ny teknik.

Varje gång nåt program (eller app som de kallas idag) uppdateras så blir den mindre användarvänlig för mig. Jag måste lägga ner tid på att hitta alla olika utsprida menyer och rulllistor för att kunna återställa programmet till sp likt det var innan. Oftast misslyckas jag och slutar använda programmet helt.

Jag har fortfarande inget större behov av Photoshop än Photoshop CS3 som nån kompis gav mig. Men funkar den versionen på min dator? NEJ!
Blir fan tokig över hur man ska välja färgerna på övertoningsverktyget i den nuvarande versionen, och att jag inte fattar hur bildlager funkar längre.

Jag hade en skitbra scanner från 1997 som visserligen tog 20 minuter för att scanna ett A4, men programvaran var väldigt lätt att använda. Men den programvaran slutade fungera för 5 år sen för att den inte längre var kompatibel med dagens iOS, trots moddar av vänliga själar.

För nån vecka sen uppdaterade Adobe Acrobat reader som jag använder varje dag för att kolla pdf:er. Plötsligt var gränssnittet mer eller mindre osynligt och det var till och med svårt att hitta var man byter sida. En kollega hade haft samma mentala breakdown över detta men hittat ett sätt att återställa gränssnittet till det tidigare. MEN det är ju bara en tidsfråga innan det blir norm med det nya gränssnittet och ej går att välja bort.

Blir också tokig på att när man ska logga in på en hel del tjänster så ska man först på en sida fylla i e-postadress, klicka på OK, sen komma till en ny sida och där skriva in lösenord och sen OK. Varför inte ha detta på en och samma sida, och bara en OK-knapp? Fucking bullshit.

(för att inte nämna att betala räkningar via Kivra. Tar typ 15 olika steg varav man måste logga in via bank-id 18 gånger innan räkningen är betald)

Och wordpress är ju kasst. Vill att bloggar ska vara som blogspot år 2008. Efter någon av de senaste uppdateringarna vet jag inte ens hur jag lägger upp bilder här … Alltså, hur får jag så att en bild visas för inlägget på startsidan? Jag vill visserligen inte ens ha en startsida som den är nu. Jag vill att man ser alla inlägg på direkten, SOM på BLOGSPOT år 2008!

Jag har till och med en förre detta kollega som startade eget som wordpress-KONSULT! Och han tjänar 50 000 kronor i månaden. SÅ STUPID!

Nä, tacka vet jag förr, när allt man behövde var att kopiera html-koder som Annica Tiger tipsat om.

En kul bonus-anekdot från IRL: Postnord kom förbi med brev och av nån anledning så kallade jag hen som jobbade på Postnord för ”brevbärare”, men hen sa att hen inte var brevbärare! MEN HEN BAR JU PÅ BREV!!! Vad i hela jävla helvetet jobbade människan med? Jag var INTE bekväm med att fråga.
Kanske hen var korrespondens-konsult och tjänar 50 000 i månaden???!!!

FUCK IT! (ursäkta IT-vits)

Lämna ett svar