Och vad är egentligen att behöva?
Okej, vi behöver försörja oss. Normen är främst genom lönearbete. Men varför gör folk mer än det? De flesta anstränger sig mer än vad de behöver på arbetsplatsen. Många har en aktiv fritid. Folk renoverar sina hem fast de inte behöver det. Vi är kreativa fast vi inte måste. Vi skapar fast vi inte måste, och vi tar sönder fast vi inte måste. Människan ser en sjö och tänker här ska jag kasta saker och hälla olja och fånga och döda alla djur och växter jag kan komma åt i den sjön. Fast människan måste inte.
En god vän till mig som har ett toppjobb och tjänar fett med para driver ändå ”mindre lönsam kulturell-verksamhet” på sidan av för att hen tycker att det är kul.
Och jag är likadan som frilansar fast jag har fast jobb och så håller jag på med min LEGO-youtubekanal som tar några timmar att pilla med när jag egentligen borde sova om kvällarna.

Att skapa är ofta något destruktivt. För att en bronsstaty av en naken vacker man som kissar i en fontän ska uppstå måste bronsen tas upp ur backen och förädlas. Djur som lever där måste flytta på sig eller gå under.
När Playstation 2 behövde kobolt till sin laserläsare fick barnsoldater i Kongo genomlida riktigt krig för att ta fram råmaterialet, så att barn här i väst skulle kunna leka krig i tryggheten av sina hem.