För ungefär ett år sen fick jag äntligen tummen ur och startade en Youtube-kanal för mitt LEGO-byggande. Det har gått ganska bra. Pendlar mellan 1-3 videos i veckan. Vad som fick mig att sätta igång på allvar var att jag skaffade en telefon som kunde filma i 4K. Sen redigerar jag filmerna med en väldigt bra, och prisvärd, app som heter Lumafusion. Påminner lite om Premier och Final Cut men kostar bara runt 300 spänn (och det är inte ett abonnemang).
Målet var att göra så mycket som möjligt av produktionen med telefonen och iPaden, men jag har inte hittat någon riktigt rimlig app till dem för grafisk formgivning (jag är vad vid Adobes program och vill ha den kontrollen de ger mig). Jag kämpade på med att göra thumbnails för mina videos med diverse appar och sen en tid tillbaka med Procreate, men att sätta typo är direkt hopplöst. Texterna hoppar lätt runt eftersom man på ipaden inte får till den där exaktheten med fingrarna eller ens pennan som en mus ger en. Så nu har jag gett upp på det och börjat fixa med mina thumbnails i Photoshop istället, men jag kommer nog att gå över till en kombination med Indesign. Själva bildbehandlingen i PS och så typo i ID.

MEN med det sagt så skissar och tuschar jag alla mina Solpaneler i Procreate, och det trivs jag riktigt bra med. Jag borde nog gå över till Clip Studio istället dock, då det är ett mer avancerat ritprogram och det finns till Ipad. Vi får se…

I alla fall, här är senaste videon. Tog ungefär en hel veckas kvällar att dels bygga och dels filma. Min metod är att jag först gör bygget och sen plockar jag isär det och så filmar jag när jag bygger ihop det igen, men den här gången var det så mycket att gå igenom så jag valde att mer visa hur jag byggt och sen addera inredning. Målet är att varje video ska bli runt 10 minuter lång för det sägs vara nåt Youtube gillar, även om det inte riktigt råder konsensus kring det. Personligen föredrar jag filmer som är runt 5 minuter för jag vill inte slösa bort mitt liv på att kolla på Youtube … (jag inser ironin i att jag med mina filmer bidrar till detta).