Beskriv året med tre ord.

2018, 365 dagar

Bästa köpet?

Dimor

Vilka sånger kommer påminna dig om 2018?

Vem har du umgåtts med mest?

Min fru och vårt gemensamma barn

Har du blivit bättre på något?

Nej, mitt mål är att utvecklas så lite som möjligt eftersom utveckling oundvikligen leder till döden.

Vad var extra dåligt med året?

Inget.

Lärde du känna några nya människor?

Nej. Jag tänkte inleda en kontakt med en annan pappa som köpte pizza på samma ställe som jag, men jag vågade inte. Av en slump var vi på samma badhus några dagar senare. Så i barnpoolen då vi båda bara var iklädda badbyxor tyckte jag var en mer rimlig situation att simma fram till honom och säga, ”Ursäkta, men var du på pizzerian i torsdags?”. Efter att ha pratat ett tag så bjöd han in oss på grillning till våren, så vi får se om det blir av. I alla fall: var inte rädd för att prata med främlingar.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Inte vad jag kan minnas. Oh, every day is just the same, som Broder Daniel-låten.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Jag är ofta glad när mitt barn blir glad över något han just klarat av.

Största framgång på det privata planet?

Just ja, jag gifte mig … med min fru. Jag tänker inte på såna här grejer, men jag förstår att det räknas som framgång enligt samhällets normer. Har man barn och två banklån tillsammans är det praktiskt att var gift med den man älskar och är i skuld med.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Skulle nog ändå säga att Fantomen nr 9/2018 där Fantomen svingar rengbågsflaggan blev en rätt stor framgång. För mig personligen så gillade jag verkligen storyn jag skrev i Fantomen nr 20 och 21 om den tredje Fantomen och hans fru Puras äventyr.

Vem saknade du?

Saknar mina kompisar i Stockholm. Det var först för nån månad sedan det började kännas så.

Vad var extra bra?

Att jag i princip lyckats sluta med Facebook. Förra året slutade jag i princip med Twitter och det har hållit i sig rätt så bra.

Har du haft ett förhållande under 2018?

Ja. Eller vad det nu ska definieras som.

Vad önskar du att du gjort mer?

Fixat mer med övernattningslägenheten i Malmö, men jag är ofta så trött de kvällar jag är där.

Vad var din största tabbe 2018?

Jag blir lätt otroligt irriterad när jag är stressad eller blir avbruten när jag håller på med något. Får ont i magen och ångest av det och de i min omgivning uppskattar inte det beteendet (men det är vanligt bland folk som har samma diagnos som jag har).

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Jag var i Angouleme i januari på seriefestivalen där, men det var andra gången jag var där och hälften av tiden ville jag mest åka hem för jag saknade min familj. Nästan allt utgår från vår son, så att följa hans utveckling tycker jag alltid är stort.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?

Jobba ännu mer aktivt med att guida min son så att han kan utvecklas så mycket som möjligt.

Vilka är dina absolut sjukaste minnen från 2018?

Hade nån magsjuka.

Tror du 2019 kommer bli lika bra?

Säkert bättre. Om inte nåt dåligt händer.

Vart reste du under 2018?

Frankrike. Sen gick mitt pass ut och jag har inte orkat förnya för det är tre månaders väntetid där jag bor till passexpeditionen.

Vad kommer du sakna från 2018?

Inget.

Vad spenderade du mest pengar på?

Bostäder.

Och så slutligen; dina planer inför 2019?

Jag har några coola nummer av Fantomen som jag tror kommer att poppa, och så hoppas jag spela klart Read Dead Redemption 2. Köpte spelet samma dag som det släpptes, men har bara hunnit spela 67 procent.