Regel 1: Skit i ergonomi. Du kommer ångra dig, men det är ju bekvämt att sitta som en hösäck. 

Regel 2: Behandla dig själv som att du alltid är nära att dö ifall du gör bort dig eller missar en bestämd tid.
Behöver du fråga en person om vägen? Hen kanske kommer tycka att du pratar lustigt och är korkad som inte vet hur du ska ta dig fram! Bättre att gå vilse!
Ska du med ett flyg? Se till att vara på flygplatsen minst två timmar innan avgång! Åker du dit med tåg? Se till att ha ytterligare en timmes marginal ifall tåget blir försenat! 

Regel 3: Försök inte att bli vän med snubbar som tjatar om Jordan B Peterson. De är motsatsen till kul att umgås med och det sista de vill ha är vänner.

Regel 4: Kolla på teckningar du gjorde för ett år sen. Du hatade dem när du gjorde dem då, men nu tycker du att de är rätt fina.

Regel 5: Skaffa barn. Du kanske tror att du inte tycker om barn, men du kommer att älska ditt barn och du kommer bli förändrad som människa i grunden. 

Regel 6: Bo med andra människor när du är ung, som kollektiv eller liknande. Det kommer vara jobbigt, men också lärorikt och givande. Du har förmodligen inget val oavsett om du bor i en större stad.

Regel 7: Skaffa dig ett jobb som inte ger dig IBS eller andra stressjukdomar, men som ändå gör att du har pengar över till att köpa Lego, samt pensionsspara lite extra.

Regel 8: Ljug om det innebär att du slipper göra saker du inte vill göra. Säg att du har ont i magen ifall nån vill att du ska gå på ett event då du hellre vill sitta hemma och stirra in i väggen pga ångest. Eller säg sanningen om att du har ångest, för då kommer du aldrig att bli bjuden igen. Ingen vill ha att göra med deppiga personer.

Regel 9: Tänk på att alla människor i en viss ålder kommer att ha upplevt sorg.

Regel 10: Om du köper biljetter via Skånetrafik-appen, gör det hemma där du har bra wi-fi och inte vid busshållplatsen för telefonen kommer fortfarande ha lite täckning kvar från din lägenhet, men så lite att du inte kommer ut på Internet och bussen kommer åka ifrån dig utan att du lyckats köpa en biljett. Eller stäng av wi-fi så du kommer ut på mobilnätet, men då kommer du glömma att sätta på wi-fi igen och så kommer du surfa upp hela månadens surf på nån vecka för att du är besatt av youtubers som bor i husbilar.

Regel 11: Var inte en pedofil.

Regel 12: Clean as you go. Städa och diska alltid upp efter dig. Det blir bara jobbigare att samla på sig en massa och du kommer att bli irriterad av att ha stökigt. Folk kommer att respektera dig mer om du har ett städat arbetsbord på kontoret. Plus: Om du får sparken behöver du inte uthärda förödmjukelsen av att plocka ihop dina grejer inför alla som stelt sitter och försöker jobba framför sina datorer som om du inte existerar längre.