Det är som att jag velat skriva några ord om Red Dead Redemption 2 sen första gången jag spelade det, vilket jag gjorde samma dag som spelet släpptes, men namnet är så jävla jobbigt att skriva ut.

Sen har jag inte hunnit spela så jättemycket eftersom jag har ett barn som somnar klockan 22:00 och vaknar 05:00, som jag inser att jag tjatat om här den senaste tiden. Det är mest bara för att jag vill skryta om att jag legat minst en gång och att mitt barn är det levande beviset för den orgasmen.

(OBS: Så lätt är det inte att få barn, visade det sig, så jag fick ligga många gånger! De ljög för oss på Ungdomsmottagningen där de sa att man fick gravid-AIDS direkt om man hade heterosex utan kondom)

Men jag gillar verkligen RDR2. När jag spelar så har jag mest fokuserat på uppdragen som har med ens camping att göra. Jag har alltid gillat camping, men hatat att vara utomhus, så att få campa i en virtuell värld är perfekt. Mina speltimmar består även till stora delar av att jag har jagat och skurit upp mängder av djur för jag älskar att loota. Att jaga är bland det roligaste jag vet i Far Cry-spelen, och sen crafta nya påsar av materialet. Sånt kan man göra i RDR2 också.


Förutom att campa, gillar Mikael Sol att jogga virtuellt.

Landskapet i RDR2 är riktigt välgjort och NPC:erna är roliga att ha att göra med. Det får mig att oroa mig något för Fallout 76 som egentligen ska vara mitt nummer 1-spel i år och nästa år. Där har spelutvecklarna valt bort ”levande” mänskliga NPC:er helt (de som är med ligger döda här och där). Jag har hittills inte tyckt att det varit något problem för när jag lirade Fallout 4 höll jag mest på med extremt tvångsmässig looting där varje liten kaffemugg skulle plockas upp för att sen säljas eller scrapas (vilket innebar en massa fram och tillbaka-vändingar till samma ställe jag varit på för att jag inte kunnat släpa med mig allt i en vända … De laddningstiderna!). Eftersom NPC:erna är så himla bra i RDR2 så börjar jag dock känna att det nog hade varit rätt kul med mänskliga NPC:er även i Fallout 76, men vad som stör mig ännu mer är att jag nog är minst en månad från att klara RDR2 i tempot jag spelar nu, och Fallout 76 släpps om en vecka…
Visserligen kommer det spelet vara buggigt as fuck och det kommer nog behöva balanseras en massa de kommande veckorna innan det blir hyggligt spelbart, så att vänta med att börja lira är nog bara bra.
Men jag är som Bill Clinton, jag vill allt på en gång och blir sjukt otålig av att vänta på grejer.

En lösning är att nån vänlig själ ger mig pengar till en Playstation 4 och en 40 tums-HD-TV (bör vara Panasonic)  som jag kan ha i Malmö-lägenheten så kan jag lira Fallout 76 när jag är där. Jag har swish.