Jag har en granne som låtit uppföra en modern villa som mest ser ut som en stor svart skokartong. Jag gillar förvisso den typen av arkitektur, men just denna ser ut som en b-design, även om den säkert kostade flera miljoner att bygga.
(Alltså, vad är grejen med att bygga hus med tak som knappt har något överhäng i regniga delar av Sverige?)

Nåväl, det är inte huvudsaken, utan vad jag finner lite lätt roande är att huset har sjukt stora fönster som vätter mot bostadsområdet jag bor i. Huset ligger dessutom uppe i en sluttning, så vi som promenerar förbi ser rätt upp under kjolen på den personen som skulle råka stå vid fönstret. Så vad de gjort för att lösa denna missberäkning kring konceptet insyn, som de uppenbarligen inte tänkt på när huset ritades, är att de köpt vita midjehöga bokhyllor och satt upp som en mur mot fönstret för att minska insynen.

Men kanske kan de bygga ett nytt hus mer avskilt nån gång i framtiden och ta med sig de där fönsterna, för de kan inte ha varit billiga …

Jag är ju sån som gillar att bara knalla runt i kallingarna om jag får chansen för jag blir lätt väldigt varm i normal rumstemperatur.
Detta är sällan ett problem i hemmets privata sfär.
Men så blev det ju Halloween. Och sen gick Halloween över. Eller jag tänkte i alla fall att slutdatumet var 31 oktober i år.
I fredags var jag ensam hemma med min son och skulle natta honom. Jag var sjukt trött, så jag tänkte passa på att somna samtidigt, och jag sover bara i mina underkläder.
Plötsligt bankar nån desperat på vår ytterdörr! Så jag rusar upp fort som fan för jag tror att det är grannarna som bor i det fula moderna huset och att det hänt dem något/hänt någon annan något. Jag öppnar dörren endast iförd kallingarna … och där står fyra tjejer i 10-årsåldern utklädda till häxor …
”Bus eller godis”, säger de oberört.
Jag har som tur var kvar godis i en skål i kylen som jag snabbt hämtar och överlämnar och försöker själv spela avslappnad i situationen med ett, ”Nu slipper vi väl bus?”, men de är som tur är bara intresserade av godiset och undrar om de får ta mer än vad som vore en rimlig ranson. Jag frågar, ”Tror ni det kommer fler barn? Om det bara är ni som är ute ikväll kan ni ju ta mer”, och de bedyrade att de var de enda som var på godisjakt denna afton. När jag stängde dörren slog det mig, ”men kan man lita på barn som utger sig för att vara häxor?”