Många personer, inklusive jag, kan lätt fastna i tron att en förändring är permanent. Det kan vara på jobbet där man fått nya arbetsuppgifter som håller på att knäcka en, att ens favorithund dött etc.

Eller som i fallet med rödspättan på IKEAs restauranger. Förut fick man alltid remouladsås till den.
Men så nån gång under våren var jag på IKEA på västkusten och då serverade de den med SKAGENSÅS istället. Vad i helvetet? Okej, det var väl en västkust-grej tänkte jag, men så besökta jag IKEA i Umeå i somras och det var likadant där! Vad i helvetet!
Jag frågade om jag kunde få med remouladsås istället, men reaktionen från personalen var som ur 1984, som att de hjärntvättas till att gå med på att rödspättan aldrig serverats med remouladsås tidigare (vilket ju är helt sjukt, eftersom de är som relationen mellan gin och tonic).

Snabbspola framåt till den där helgen då vi köpte unghens nya säng. Då var remouladsåsen tillbaka!
Jag kunde inte låta bli att kommentera detta då jag la beställningen, men hon som serverade denna utsökta rätt agerade som om IKEA ALDRIG serverat den med skagensås, eftersom det vore en helt SJUK kombo!!!!

Jag önskar att jag var sån som instagramade min mat, för då hade jag haft fotobevis.
Nu tänker istället en del av mig att jag bara inbillat mig hela den där skagensås-grejen och att jag bör läggas in …