Jag åker mycket tåg och hade tre timmar att slå ihjäl på en av dessa resor. Så eftersom Justice League hade släppts på Netflix, så tänkte jag, ”Hey, det där är ju en film jag i vanliga fall inte skulle vilja se, men de filmer jag i vanliga fall vill se brukar innehålla nakenhet, och de är ju olämpliga att kolla på när det sitter en tant i sätet bredvid mig så bäst att ta nåt som corporate America filtrerat från allt anstötligt”, men o’boy o’boy vad jag hade fel!
För det var en mycket våldsam film! Massor av rymdinsekter-insektsgubbar blev dödade.

Statens Järnvägars wi-fi låg dessutom nere, så när jag åkte genom tunnlar (I’m looking at you Hallandsåsen!) blev det välbehövliga avbrott i filmen för reflektion över vad jag håller på i mitt liv. Överlag, varför kände jag ett behov av att förklara varför jag ens kollade på den här filmen? De flesta av er kommer ändå anta att jag gillar superhjältefilmer för att jag tecknar serier, lite som att många antar att jag gillar tecknad film, fast det är något av det mest tråkiga jag kan tänka mig att kolla på. ANYWAYHOWS!

Storyn är att DC/Warner Bros vill upprepa samma succé som Marvel/Disney haft med Avengers, så de drar ihop ett gäng av sina superhjältar som är medlemmar i Justice League (of America?? Lagens Väktare, hette de väl på svenska, back in the day?) för att göra en fet block buster och sen skratta hela vägen till banken. Vilket de kanske gjorde, vad vet jag! Jag är ingen ekolog.
Precis som i Avengers så är det ett gäng energie-grejer som om skurken får tag på alla så kommer världen gå under. Skurken heter Torleif och har stora horn och är gjord i datorn. Han har ingen personlighet, utan är lika grå som han ser ut. Jag fattar inte varför man inte är intresserad från filmbolagens håll att göra intressanta skurkar, vars agenda man köper. Ge dem personlighet och en vettig anledning till varför de gör som de gör.
I alla fall, superhjältarna i filmen är Ben Affleck, Wonder Woman, en cyborg och Flash. Flash är väl den av figurerna som är mest intressant, även om hans syfte mest är att agera komisk lättnad eftersom han verkar vara inom autismspektrat och det är ju superkul när folk med asperger har svårt i sociala situationer. Sociala situationer som att nu blir en massa människor dödade av rymdinsekter och hur hanterar man det. Igenkänning från vardagen, helt enkelt!

Just ja, Stålmannen återuppväcks i slutet (och slutet pågår i ca 40 minuter…), men det är inte en spoiler utan företagsekonomi.

Kanske var det för att jag såg filmen på en iPhone 5S, men många gånger såg skådespelarna väldigt inklippta i datamiljöerna, vilket är ett minus i en film vars syfte är att vara ett visuellt fyrverkeri, eller så kanske det har att göra med att filmen är gjord för 3D och jag såg den i 2D. Dessutom, varför ska alla DC filmerna vara så förbenat grå? Släng in lite färg.

Vad hade jag önskat att se? Mer rotade rollfigurer, både när det gäller de onda och de goda. Mindre ”jorden kommer gå under-story”. Ingen Ben Affleck. Ett annat manus. Och att filmen var max en timme och fyrtio minuter lång.

Summering: Jag vill ändå vara RÄTTVIS mot Justice League så jag ger den 2 solar av 5 möjliga.

Se den kanske på en iPad.

Så vad tycker du? Har du sett Justice League? Lämna en kommentar i kommentarerna och glöm inte att smasha like-knappen!