Hej bloggen,

 

Tänkte roa mig lite med att visa vilka Lego-sets med poliser jag har i min samling. Bilderna är från brickset.com som är en databas över nästan allt Lego som gjorts, och där man kan skapa sig ett konto och enkelt logga alla sets man har (det är så jag har koll på vad jag har i min samling). Pallade inte att skriva om alla, pga det är fett sent just nu.

Den här lilla bilen kom med ett nummer av Kalle Anka. Rätt trevligt litet bygge. Personligen föredrar jag de 4-pluppar breda bilarna, vilket är skalan denna är i.

Bank-setet köpte jag främst för att jag ville ha banken till min Lego-stad. Polisbilen som kom till är alldeles för stor, men ser frän ut. Polishelikoptern har ball bakrotor, och jag gillar att den har en stor lampa framtill och vad jag antar är en värmekamera/videokamera. Funderar på att plocka bort de delarna och sätta på en äldre helikopter, för i övrigt ser den rätt trist ut.

Den lilla golfbils-aktiga (eller vad det nu är) polisbilen är sjukt söt.

Den här lilla helikoptern köpte jag nog bara för att den var billig och för att jag ville ha piloten. De här små helikoptrarna känns bara så osannolika.

Jag köpte det här setet mest för att jag ville ha den kvinnliga polisen. Lego gör fortfarande för få kvinnor. Som i det här setet kunde ju ena skurken varit en kvinna också. Kanske är krokodilen en, det vet vi inte.

Det är bara nåt med pontoner som jag gillar. I övrigt en rätt trist helikopter. Motorbåten är dock väldigt läcker.

Pontonplanet såldes aldrig i butik i Sverige vad jag vet, men som sagt så älskar jag pontoner, så jag köpte två exemplar från Legos hemsida.

Den här lilla helikoptern är lite bättre än den förra lilla eftersom den har en vindruta. Tyvärr saknar den pontoner …

 

Okej, inte ett regelrätt polis-set kanske, men det är ju polisen från Lego-filmen.

Tror det här mobila poliskommandocentret var på rea när jag köpte det. Rätt kul att den har en kaffebryggare. Själva fordonet är snyggt, men släpet eller vad det nu heter på sånt motorspråk är inte min grej.


Den här köpte jag nog mest för att få skottkärran…

Polisbilen här är också enorm, och känns militär, men den är ändå en favorit av 6-pluppsbilarna. Sen ser ju sportbilen fin ut. Jag moddade den som att den fick ett tak.

Den här köpte jag mest för att jag ville ha museet. Antar att banken vi tidigare såg var en uppföljare till den här. Här är helikoptern rätt usel.

En av de finaste uniformerna hade den här polisfiguren från en av samlarserierna.


Trafikpolisen är också rätt frän, även om den här bilden döljer printen på hans torso.


Stugan var fin så jag köpte den. Plus att björnen var ny.

Såna här helikoptrar ser ju bara för balla ut. Tyvärr råkade ett barn bryta sönder rotorerna så jag måste fixa nya.

Space police 3 är nog den snyggaste versionen av Space police. Coola rymdvarelser, och så gillar jag det lätt fascistiska temat med att alla poliser är människor.

Helikoptern till den här stationen är nog den enda delen som jag fortfarande har ihopbyggd.
Här snackar vi ren fascism i designen. Ser sjukt obehaglig ut.

7236 är en av mina favoritpolisbilar. Den påminner lite om en klassisk Bubbla, även om det inte syns så bra på den här bilden.

World city var ett rätt kasst tema. Den här polisbilen ser ut som en ful sko.

Den här polisstationen var rätt konstig, men det är kul att det var med ett pansarfordon. Kriminaliteten i Lego-världen måsta  fan vara rubbad.

Nu blir det ett litet hopp tillbaka till 90-talet för när jag var tonåring köpte jag inte så jättemycket Lego, och när jag fyllde 18 var det främst Star Wars-Lego som jag samlade på.

Här snackar vi coola poliser. De har supercoola solglasögon. Och så har den ena polisen ett coolt tryck på sin hjälm som är understruket med RÖTT! Motorcykeln är snygg. Helikoptern är snygg. Men vi kommer till en snyggare helikopter som liknar denna längre ner.

Space Police 2 tyckte jag var rätt fult när jag var liten. Har bara det här setet och kommer nog aldrig att skaffa fler.

Den här polisbåten är nog en av de snyggaste bland de polisbåtar som kan flyta på riktigt.


Rymdgubben med det röda visiret är alltså från Space police (1) och är den enda figuren jag har från det temat.

Den här polisbilen är egentligen min lillasysters, men jag har ”lånat” den i typ 20 år nu…

 

Samma med den här helikoptern som är riktigt snygg!

Den här polisbussen ska jag nog skaffa ett till exemplar av bara för att bygga den alternativa modellen som faktiskt ser riktigt bra ut.

Praktiskt liten polisbil med flak som jag fortfarande har uppbyggd och på display i vardagsrummet.

Här är en av mina favoriter. Motorcykeln har den där balla vindrutan. Luckan baktill är rätt kasst konstruerad och faller lätt ihop när man öppnar och stänger, men ändå ett vackert set.

Klassisk enkel design. Går inte att inte tycka om.


Och så finalen. Den snyggaste polisstationen Lego nånsin gjort. Helikoptern är nära perfektion här. Arkitekturen känns rimlig och lite funkis. Snyggt med de gula detaljerna.