Jag vet inte om cannabis bör legaliseras eller inte. Folk som röker knark säger att cannabis är lösningen på allt och sen finns det de som inte röker som säger att knark är bajs och ifrågasätter varför storkapitalet ska tjäna en massa pengar på att folk röker på. Där säger de som röker att nej nej, kapitalet kommer inte röra den här marknaden utan det kommer forever vara små gulliga tanter som odlar ekologisk närproducerad marijuana i sina blomlådor på balkongerna i Narnia.

MEN detta är inte vad jag är ute efter att prata om, för det kan ni läsa hur mycket som helst om på Flashback. Nej, vad jag vill prata om är vad jag tror kommer bli nödvändigt ifall cannabis legaliseras. Detta utifrån två observationer jag gjorde idag. Låt mig presentera dessa i anekdotform!

1. Jag var och shoppade i en shop och det var rätt uppenbart att expediten som expedierade mig var påverkad av sweet Mary Jane (han luktade i alla fall inte Axe Africa). Servicen, förlåt ”servicen”, var extremt långsam och han höll på att somna samtidigt som jag försökte lägga fram mina teorier om vem Rey i The Force Awakens är, något som rimligtvis INGEN skulle somna av!

Då över till vad jag tycker kommer bli en nödvändig anpassning ifall cannabis legaliseras:
Skyltar som informerar att i butik X så nyttjar personalen cannabis och att det därför är rekommenderat att kunderna också är pårökta när de handlar där för att slippa bli frustrerade över servicesituationen.

2. Jag gick och köpte en falafelrulle för 20 spänn pga hungrig och pga bor i Malmö. Där var personalen absolut inte pårökt, MEN däremot var en av deras kunder det (inte jag, jag har aldrig rökt jazztobak). Det var uppenbart att personalen, bestående av fyra killar, tyckte att detta var jobbigt. Okej, så här har vi ju det motsatta förhållandet, och deras frustration över kunden hade lösts ifall de då fick röka på så de blev mer avslappnade. Det är alltså anpassningen nummer 2 som jag ser behöver göras i samhället.

Det är inte bara butiker och restauranger som behöver anpassas efter detta, utan även banker, säkerhetsbolag etc. Tänk också hur mycket mer chill förskolepersonal skulle ha det ifall barnen och de själva puffat lite under morgonsamlingen.

Jag har en kompis, vi kan kalla hen Solomon Donner (SD), som är övertygad om att cannabis kommer att legaliseras in The Sweden under vår livstid. Hen är visserligen även övertygad om att vi kommer att klona mammutar under samma period. Säger inte att han brukar röka på, för det säger ju sig självt.