Vi ska flytta

Vi har funnit oss i situationen att vi måste flytta. Min girlfriend jobbar i en annan stad, så dit ska vi nu flytta. Jag får cirka 1 h 40 min till jobbet enkelväg, så det är ju lite nervöst. Jag får panik när man har mer än 20 minuter till jobbet.

Men det finns fördelar! Jag kan kolla på YouTube på väg till och från jobbet på bussen. Men sen är planen att jag ska bli vuxen och skaffa mig ett sånt där körkort folk pratar om. Som stockholmare har det inte direkt varit en prioritet för mig, men här i de västra provinserna upplevs man som en queer fellow om man inte kan köra bil. Siktar på att börja med övningskörning under hösten. Med bil tar det 56 minuter från oss till jobbet.

Hugos nya skola ligger däremot två minuters promenad från vårt hus och det är närmare än de 15 minuter vi har nu. Vi har pratat om att skaffa katt, men han säger nu att han antingen vill ha en ödla eller en orm, för katter hör inte hemma i Amazonas. Hans nya rum ska bli en djungel. Vi har kardinaltetror i ett akvarium. De kommer från Amazonas.

I alla fall, sedan några år tillbaka har vi bott i en lägenhet på 69 kvadratmeter, och nu växlar vi upp till 140. Jag har aldrig bott i villa förut, men är delvis uppvuxen i radhus, så det blir intressant.

Det är märkligt på något vis. Att vara 41 år gammal. Min mormor dog när mamma var 40. Kändes som att hon var så vuxen när det hände. Och nu är jag också vuxen.

Förutom det där med körkortet.

Lämna ett svar