Nu har jag spelat ca 48 timmar Fallout 4 och tänkte komma med lite tankar.

Alltså, jag är bara level 21 och mesta delen av mitt spelande har egentligen varit att odla en åker. Själva huvuduppdraget har jag knappt rört. Har precis skaffat Piper som companion.

I alla fall, jag har spelat en del sidouppdrag och mina tankar rör mer själva grunderna i spelet.

1. AI:n på companions. De är korkade. Blir man attackerad svarar de sällan eld. Detta är dock så dumt att man garvar åt det. En companions viktigaste uppgift för mig i Fallout är att de ska bära min loot.

En sak som dock är irriterande med companions är när jag vill få tag på dem så jag kan lägga över mitt loot till dem. De vandrar gärna iväg. Jag klickar på A-knappen frenetiskt riktad mot dem utan att de reagerar, eller att de istället tar det som ett kommando att gå i väg (vilket de sällan ens lyder…). Jag vill ju bara få fram x-menyn för trade… Man undrar ju nästan om Bethesda tänkt att det ska komma en dlc med en perk som gör att detta blir lättare … ”Du måste vara level 35 för att du ska kunna lägga över grejer smidigt”.

2. De olika butikerna är lite random när det gäller vilka knappar det är som gäller för barter. Ofta är det A (spelar på Xbox One), men ibland X. Eftersom man ibland måste hamra på A flera gånger innan de fattar att man pratar med dem händer det att man aktiverar en annan dialog istället för barter, för just den butiken inte hade A som knapp för barter. Då blir man ju less, när man som jag spelar som en som skördar sin åker från arla gryning till sen natt, och sen färdas hela vägen till staden (well, kollar på en laddningsbild samtidigt som min bebis blir en månad äldre) för att sälja av mina varor.

3. Vafan, jag maxade hur mycket jag kunde bygga i min settlement igår! Antar att det har att göra med vad en Xbox klarar av, men ändå. Det positiva är att jag nu faktiskt måste ta tag i mina andra områden.

4. Det här är en grej folk klagar på, men som jag råkar tycka är bra, och som jag nästan tror att Bethesda gjort medvetet – nämligen att minecraft-delen av spelet inte har någon tutorial. Jag tror att Bethesda just varit inspirerade av att det är  så i Minecraft. Detta har öppnat upp för att communityt sjävla gör videos och wikisidor med instruktioner vilket gör det hela till en större upplevelse för mig som hänger mycket på wikis och youtube när det gäller spelande. Så good on you, Bethesda.

5. Buggarna kan vara rätt kul. Gick omkring med ett gevär som plötsligt blev osynligt ett tag.

6. Hoppas att de patchar upp de här grejerna och att det kommer DLC:er som expanderar vad man kan göra med sina settlements. Älskar detta spelet oavsett och det är nog roligare än vad jag kunde föreställa mig, och då spelade jag ju ändå Fallout 3 nyligen som var toppenkul.