Jag växte upp i Vault 101. En bunker som skyddade oss från atomkriget.
I dag upptäckte jag att precis där deathclawen hade attackerat mig låg Vault 106.

Det verkade rätt så nergånget. Första snubben jag träffade på attackerade mig på direkten. Det verkade som om han var helt från vettet. Alla andra i vaultet var lika koko. Jag blev tvungen att ge dem hjärnmedicin i form av bly.

Det var en jädra massa gamla burkar där nere, så det tog mig fyra vändor till Megaton för att sälja av allt jag hade plockat på mig. Höll nog på i två timmar.

Sista gången bestämde jag mig för att promenera hela vägen och då såg jag en övergiven lastbil. Plötsligt small det till och en stor sur supermutant med raketgevär började jiddra med mig. Han fick käka granater. Och då menar jag inte granatäpplen.

Det verkar som att familjen jag ska lämna brevet till har blivit ihjälbitna. Deras barn är troligtvis vid liv, men kidnappad av ett gäng som kallas Familjen. Jag har letat på två ställen efter dem, utan större resultat.

Ett av ställena låg gömt i ett berg. De hade en toalett, men när jag skulle använda den dök det upp fyra jätteskorpioner. Jag var fast i ett hörn med brallerna nere. Som tur var agerade jag på reflex och plockade fram min eldkastare.
Det sket sig för skorpionerna, minsann.