I dag började jag med att loota färdigt i skolan. Det blev några vändor fram och tillbaka mellan Megaton och småstaden för jag blev överlastad hela tiden. Lyckades städa helt rent i lokalen, tror jag.

Tjejen i Megaton som har supply-butiken vill att jag gör research för en bok om överlevnad hon skriver. Eftersom jag själv är författare så jag gick med på att ta mig till en Super-Duper Mart (en mer eller mindre exakt kopia av ICA Supermarket på Södra förstadsgatan i Malmö) för att ta reda på hur man hittar mat och mediciner i det postapokalyptiska samhället.
På vägen råkade jag träffa på tre monster som sprang mot mig från en å. Jag greps av panik, men lyckades fly.

Utanför Super-Duper Marten träffade jag på en liten pojke som hade tappat bort sin pappa. Eftersom jag fortfarande är fylld av dåligt samvete för sheriffens död och för att jag så klart är barnens vän, så gick jag med på att leta reda på hans farsgubbe.

 

 

 

 

 

Men, loot-djävulen i mig tog övertaget och jag bestämde mig för att gå in i Super-Duper Marten först för att kolla om det fanns något värt att hamstra. Några raiders kom i min väg, så jag blev tyvärr tvungen att avlägsna dem från jordelivet.
Jag hackade två datorer vilket dels gjorde att jag kom in på varulagret och dels att jag aktiverade en säkerhetsrobot. Den var inte farlig för mig, men i teorin hade den nog kunnat hjälpa mig med en ny våg av taskiga raiders som dök upp i samband med att jag hackade den första datorn. Tyvärr hade jag redan skjutit huvudet av dem.

Det tog mig två timmar att plocka på mig allt som fanns i Super-Duper Marten, och det blev flera vändor till Megaton för att sälja av allt jag kunde bära åt gången.
Det finns något väldigt meditativt av att plocka upp gamla rostiga burkar och sälja dem. Jag hittade även en liten leksaksbil som jag sålde för typ 7 spänn. För pengarna jag drog in på pant lagade jag lite kläder, min hagelbrakare och så köpte jag på mig droger. En lyckad dag helt enkelt!