Det är ingen större hemlighet att jag älskar LEGO Friends-temat. Mycket för att jag gillar vardagliga saker. Jag är ju självbiografisk serietecknare i grunden och mina Solpaneler handlar om rätt triviala vardagliga grejer.

Här är några Friends-sets från i år som jag är extra exalterad över. De flesta har inte kommit ut i butik ännu, eller ingen av dem har nog gjort det när jag tänker efter.


Kolla maxad turnébuss! Jag kommer dock att modda den till husbil för jag är besatt av husbilar. Ser ut som en amerikansk A-klass.


Maxad limo! Jag har åkt limousine en gång och det var fränt. Den här vita limon påminner om en tecknad tv-serie från när jag var liten som jag tror handlade om rika high school-kids. De hade en limo med en pool längst bak. Minns ej namnet på tv-serien.


En enkel livsmedelsbutik, något som LEGO sällan producerar. Känns lite sydeuropeiskt. NAJS! Är det en toa vi ser i rummet till vänster i den lilla infällda bilden? Många LEGO Friends-hus har toaletter. Något jag som har problem med IBS tycker är mycket viktigt.

Hallå, spana in väskutlämningssnurran. Hur frän? FRÄN! Och flygplanet ser ut att ha plats för ett rum där bak för tillredning av mat.
Notera i själva flygplatsen att det finns en övervåning där man kan sitta och fika.


Wow, detta hotell ser ju ut som något ur en Wes Anderson-rulle. Och jag älskar den svarta taxin. Snacka om svarttaxi!


Privatplan är kanske inte det bästa för miljön men spana in säkerhetskontrollen. Om det är nåt jag alltid nojar över på flygplatser är det just säkerhetskontrollen. Fick se Bangkok Hilton i för tidig ålder …

Slutligen ett turistinformationsbås. Perfekt i sin enkelhet! Min egna Lego-stad Solville har en hel del inkomster tack vara turism, men turisterna har lite svårt att orientera sig i staden.