Sen i fredags är jag avstängd från Facebook för att jag kallade mig Mikael Snorre Sol. FB menar att det inte är mitt riktiga namn och vill ”hjälpa” mig att skaffa mitt riktiga namn. För att göra det måste jag visa upp giltig legitimation, vilket jag gjort, men jag tror de har helg eller en massa andra ärenden för i dag är det söndag och jag kommer fortfarande inte in. Börjar misstänka att de kanske inte är nöjda med att jag heter Sol i efternamn, eller något helt annat random. De menar på att det blir lättare för mina vänner att hitta mig på FB, men det är ju rent nonsens. Jag har ett ovanligt namn, vilket gör det superlätt att hitta mig. Och om de nu vet att jag inte heter det jag heter kan de väl bara ändra det själva till det namn de vill att jag ska ha?

Jag vet inte hur det går till när FB kommer på att man inte heter det man heter. Det kan ha varit nån som anmält mig, vad vi i Botkyrka kallar för en golare (dvs en tjallare, en Judas, ja ni fattar), eller så är det nån kul algoritm som gör livet surt för användarna. Golare har inga polare, så det verkar osannolikt att en FB-vän spilled the beans on me.

Jag säger inte att jag är beroende av FB eller nåt. Har bara varit inloggad varje dag sen 2007 (även jul och namnsdagar) … MEN jag är admin för ett gäng sidor på min arbetsplats och de vill jag ju kunna fortsätta att administrera.

Det är ingen rättighet att vara med på FB, men är man det är det lättare att logga in på andra tjänster, exemplevis Spotify och så har jag vänner i Simcity Buildit som jag inte kommer åt nu när jag är utlåst. Hallå, jag har en STAD att sköta. Tänk på mina simmar! Och det var skitjobbigt att ändra lösenordet till Spotify eftersom jag hade glömt det gamla. Tog säkert fem sekunder! Fem sekunder jag kunde ha använt till att HJÄLPA riktiga människor!

Framför allt är det en massa statusuppdateringar 8 % av mina 700 FB-vänner kommer att missa (resten ser ju inte ens inlägg ändå tack vara att FB inte alls vill ”hjälpa” en att hålla kontakten med ens vänner, utan det mesta man skriver sållas automatiskt bort). Exempelvis den om att jag höll på att åka på böter i Köpenhamns metro för att biljettmaskinen inte printade ut alla fyra biljetter jag hade köpt till mitt ressällskap. Vilket jag inte reflekterade över för den skrev ut två av biljetterna och jag trodde den första var för alla fyra och den andra var ett kvitto … MEN det löste sig för tydligen var vår biljett från Malmö till Köpenhamn giltig även på metron. PUST!

Grejen är att jag slutat med alkohol pga i slutfasen av graviditeten, så det är lite mycket att avvänja sig från just nu. Jag ligger i fosterställning. KALLSVETTAS och stirrar apatiskt på min iPhone. LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN, väser jag.

 

(om du är vän med mina vänner på FB vore det snällt om du delade det här inlägget där så att de kan se varför jag inte svarar på alla meddelanden jag får där just nu och varför jag inte like:ar deras statusar om vad de åt till middag)