I senaste av snittet av vår podd https://mikaelochmikael.se/61b02a86 pratar jag om en gång då jag var riktigt jävla magsjuk.

I torsdags när jag skulle hämta min son på förskolan så såg jag på deras anslagstavla att magsjuka gick på avdelningen och mycket riktigt började barnet kräkas på fredagmorgon och sen blev hela familjen sjuk. Värst var nog natten till söndagen då jag sprang var 20 minut på muggen mellan 20:00 och 05:00. Sen tog jag Dimor som är mot diarré och kräkningar, men lite oklart om man bör ta den vid magsjuka. Jag pallade dock inte mer, och det funkade ca 50 % med tabletten. Jag hade bara en kvar, annars hade jag nog tagit en till.

Som jag fattat det så klarar inte tarmarna att ta upp all vätska som den i vanliga fall tar upp när man är frisk och det är därför man får diarré och kräks, kroppen vill tvinga ut all vätska som den inte brukar ha i tarmarna (varför man spyr fattar jag inte, men det är väl bara en kul bonus…). Dimor ser till att man inte får en massa vätska i tarmarna, så det borde ju vara okej att ta den. Annars verkar folk på familjeliv tro att man måste kräkas och bajsa ut sjukdomen, men jag är osäker på att det så det funkar. Immunförsvaret ska väl bråka med viruset/bakterien, och om man stoppar upp diarrén så får väl kroppen mer energi till att fokusera på den bekämpningen än att springa på muggen hela tiden? Vad vet jag, jag bara killgissar.

Nedan: Kan innehålla spoilers om Altered Carbon

Egentligen skulle det här inlägget handla om Altered Carbon på Netflix, som får 4 solar av 5 i betyg. De två sista avsnitten var lama, men annars var det en bra sci fi-TV-serie.
Jag hade inga förväntningar när jag började titta förutom att jag nyligen hade sett Mute och tänkte att Altered Carbon också skulle vara b:ig (vilken den på sätt och vis är, men på ett bra sätt).
Ett problem jag har med TV-serien är hur rika människor bor. Samma scenografi återvänds hela tiden och deras rum på insidan ser väldigt små ut i förhållande till hur den datorgenererade utsidan av husen ser ut.
Sen finns det en massa ologiska saker kring premissen med att människor kan byta kroppar. Ibland är det superbrottsligt att döda en kropp och ibland är det som att det inte är någon big deal.
Plus att jag är superless på att det ska vara med så mycket om prostituerade i varje jävla Blade runner-inspirerad  film/TV-serie. Vi ser det i Mute och Blade Runner 2049 mfl. I original-Blade Runner så har replikanten Pris varit nån slags glädjeflicka (exakt vad det innebär är oklart), men hon har rymt från det livet och det läggs inte så mycket fokus på det, och hon går inte runt och visar tuttarna i spekulativt syfte från producenterna av filmen.
I Altered Carbon får man förvisso se en del mäns snoppar och rumpor, men framförallt är det mycket fokus på kvinnors bröst, gärna i utsatta situationer med sexuellt våld.
Förvisso kan man tänka sig det som en kritik mot superrika och deras oförmåga till empati när det gäller folk lägre ner på samhällsstegen, men jag finner det lite osannolikt att superrika som inte kan dö och har levt i hundratals år skulle hålla på med BDSM och andra sexuella utlevelser. Nånstans när de var typ 75 år borde de väl ha tröttnat på sånt och gått vidare till andra intressen??? Jag gick mycket på BDSM-klubbar när jag var 19-24, men sen tog mitt Lego-intresse helt över.