När jag kom till Malmö C efter jobbet idag för att ta 16:59-snabbtåget till Göteborg C så hörde jag över högtalarsystemet att Pågatåget mot Helsingborg var en kvart försenat och skulle avgå 16:46. Helvete, tänkte jag, eftersom det skulle betyda att vi skulle åka ikapp det där tåget en bra bit innan Helsingborg och sen behöva fisåka bakom den och mycket riktigt var det vad som hände. Risken när man hamnar bakom ett lokalt pendeltåg är att man under hela resan hamnar bakom olika regioners pendeltåg och det bygger på förseningen ytterligare. Men som tur var blev vi bara 15 minuter försenade till Göteborg C och jag har en marginal på 25 minuter innan mitt anslutande pendeltåg går. Tyvärr innebar det att jag inte hann köpa nån Whopper, vilket gjorde mig lätt irriterad (också för att mitt blodsocker var lite lågt…). Men jag kan inte låta blir att störa mig på att SJ-personalen på tåget inte berättar hur mycket försenade vi var, som från Halmstad var vi 11 minuter försenade, vilket jag visste för det stod i appen. Jag har för mig att jag läst nånstans att de ändrat sina regler så de anser sig inte vara försenade om det är under 15 minuter. Personligen tycker jag de ska säga till om de är en minut försenade eller en minut tidiga osv. Åh gud vilket tråkigt inlägg om sånt som händer pendlare varje dag, men det är min blogg och jag betalar skatt i detta landet så jag får skriva vad jag vill här!!