Jag satt och kollade genom gamla foton igår kväll, och hittade bilder från mitt barns förlossning. Jag hade av nån anledning tagit flera bilder på moderkakan. Lite oklart varför jag fick för mig att fota just den.
Är det något folk gör?
Jag minns dock att de på MVC gång på gång under graviditeten pratade om moderkakan som typ den vackraste universum skapat, och att det gick att likna vid livets träd. Mycket riktigt höll vår barnmorska upp moderkakan och sa, ”Titta! Är den inte vacker? Den ser ut som livets träd!” (som att de inte visste att alla hört den liknelsen tusen gånger). Jag antar att det var barnmorskan som uppmanade mig att fota den. I efterhand borde jag ha tagit en selfie med den, inser jag nu.

I alla fall, den var inte lika vacker som jag mindes den, nu när jag såg på fotot med viss distans.

Här har jag googlat på bilder av moderkakor ifall ni undrar hur de ser ut:
moderkaka