Just ja, vi köpte den där lägenheten vi skulle kolla på. Skriver ”skulle” för jag kollade aldrig på den pga kräksjuka inträffade under natten innan. Det här är andra gången vi köper en lägenhet ihop utan att jag sett den. Förra gången gick ganska bra. Den hade en massa defekter, som att nån tidigare ägare hade klippt av bredbandskabeln inuti uttaget och bakom en garderob hittade jag ett hål som var 40 x 40 cm stort, och bakom hålet var det ett ventilationsutrymme stort som ytterligare en garderob … och så funkade inte kylen och frysen. MEN inget av detta hade jag ju märkt om jag hade sett lägenheten innan vi köpte den, så never mind!

Vi lyckades köpa den till utropspriset dessutom, vilket gör mig lite lätt nervös. Okej, det var rätt mycket pengar, men ändå, kommer vi torska sen den dagen vi vill sälja för att proppen har gått ur marknaden?
Vi la ett skambud först som säljaren inte ville acceptera, men vi tänkte mest att så har folk gjort när vi sålt och att det var standard. Så nu äger vi två bostadsrätter (eftersom jag jobbar i Malmö, men familjen bor utanför Göteborg), fast jag i alla år varit emot den marknaden. Å andra sidan, om bostadsrättsföreningar fungerade bra så skulle de kunna vara väldigt demokratiska, men folk är generellt för slappa för att engagera sig, och fattar nog inte riktigt grejen med att vara med i en bostadsrättsförening. De vill nog mest ha nånstans att bo, och kanske göra om köket. Trist bara att det ska vara så dyrt med den formen av demokrati och att man måste låna en massa miljoner av kuk-banken.

Anyhouse, vi flyttar om tre månader. Kommer bli en del jobb med lägenheten oavsett för vi måste måla om en hel del väggar för i nuläget är de beiga och vi är inte beiga.

Vi är ljusgrå.