En annan sak som jag har svårt att förstå är vikten av att bli bra på att kasta.
Just nu håller mitt barn på att kasta grejer runt sig, gärna dyrt vintage-Lego som jag äger.
Jag kan förstå att man förr i tiden behövde kunna kasta stenar, spjut, jojos etc för att döda djur och fiender, men den moderna människan har ju ingen större användning av att vara bra på att kasta. Ändå finns det en besatthet inom skolsystemet när det gäller att försöka drilla barn och ungdomar till att bli bra på att kasta. Bollar främst. Men vem fan dödar djur och fiender med bollar? Okej visst, det är viktigt att vara bra på att kasta om man ska bli idrottare, men en idrottare idag är ju mest en underhållare och i skolan läggs inte lika mycket tid och resurser på att bli en bra jazzsångare som på att lära sig kasta. Jag lärde mig dessutom aldrig att kasta, så hela grejen var bortkastad på mig.

Men borde kast integreras mer i vårt samhälle utanför idrotten? Kanske att man måste kasta bollar mot tavlor när man är och handlar på Ica och träffar man trillar paketet med fiskpinnar ner i ens varukorg? Bara för att stimulera den inre biologiska kastaren vi alla bär inom oss (i mitt fall en värdelös kastare så jag skulle få gå hungrig).

Hjälp mig här: Vad har ni för praktisk användning av att vara bra på att kasta?