Som jag spammat om lite här och var idag så har jag lagt upp mina två serieböcker ”Till alla jag legat med” och ”Psykiskt sjuk” som gratis webserier här på hemsidan. Länkar finns till höger, bara att klicka på omslagen.

”Till alla jag legat med” mötes av blandade recensioner när den kom ut för snart 10 år sen. Några gillade inte anslaget med en snubbe som gör serier om folk han legat med. Det var inget jag direkt reflekterade över när jag gjorde boken, för jag är uppvuxen med värre serier från den amerikanska alternativa seriescenen.

Uppföljaren ”Psykiskt sjuk” tycker jag personligen är bättre än ”Till alla jag legat med”. Den första boken är fortfarande kul, men innehåller en del saker som är rätt osofta som tjockisskämt.

Jag tror också att det har varit lite kämpigt de senaste åren för oss mer traditionellt alterantiva serieskapare för det har kommit in en massa nya ovana serieläsare som vill ha saker mer tydligt utskrivna så att de hänger med i vad som händer och vad syftet med en serie egentligen är (exempelvis: vill man kritisera högern kan det vara lämpligt att göra en serie som heter ”borgarna är dumma i hela huvet”, istället för att göra ett dramakomedi om en sjukskriven småbarnsförälders kämpigare liv pågrund av borgarnas skitpolitik). Men jag kan ju ha fel. Det händer relativt ofta. Jag fick dock intrycket att de som inte gillade boken helt enkelt inte fattade den. Den enda negativa recensionen jag minns kunde summeras med ”den här boken hade varit bra om den handlade om en tjej”, så ett tag tänkte jag att det skulle vara intressant att göra en version där man byter kön på alla, men jag är för lat för att genomföra det projektet, så ni får använda er fantasi när ni läser boken.

Min sambo berättade alldeles nyss om konceptet Mary Sue. En Mary Sue (eller Gary Stu) är en figur som är så perfekt att hon blir ointressant. Jag gillar trasiga och dåliga figurer, så därför tyckte jag att det var mer intressant att skriva om mig själv ur det perspektivet. Mina böcker är ju inte förljugna Tinder-profiler.

Rent tekniskt så är serierna konverterade till webbanpassade pdf:er, men pluginet jag använder för wordpress samplar ner sidorna för att få plats i min mall som ju är lite smal. Ska se om jag kan tweaka det där något ytterligare så läsupplevelsen blir enklare.