Side story, det var en kille som var typ 20 år som plankade på pendeltåget och började jiddra med tågvärden. Han hävdade att han blivit av med sin telefon och plånbok. Sen när han gick av tog han genast fram sin telefon och gick och pissade i en buske intill hållplatsen. Jag minns den här typen av killar från när jag gick på dagis. Redan då fattade man att det skulle gå åt helvete för dem. Sorgligt på nåt vis att vi är så låsta till vårt öde redan så tidigt i livet.

Men tidigare idag besökte jag och min son, som är 2,5 år gammal, Alfons Åbergs Kulturhus, som ligger väldigt nära Göteborgs centralstation. 

Det var kanske lite dyrt inträde, 85 kronor för Hugo och 125 kronor för mig, men låt er inte avskräckas av detta för det ingick nämligen teaterföreställningar i biljettpriset. Själva stället påminde en del om barnavdelningen Kaninis på Malmös stadsbibliotek (eller typ Rum för barn på Kulturhuset i Stockholm) kombinerat med öppna förskolan, fast utan pedagoger. De hade en massa skojiga leksaker och grejer att klättra i.
Extra bra var deras kafé. All mat var vegetarisk så vi åt lasagne och köttfärssås med spagetti. Gott på ett hemlagat vis. Tror inte de har tillgång till restaurangkök för de micrade maten, men det funkade bra. 75 spänn för en lasagne går att jämföra med att jag köpte en macka för 65 kronor på Kungsbackas bibliotek igår som var rätt liten (men faktiskt god).

På många ställen är vi hänvisade till pannkaka som enda vegetariska rätt, men Hugo är inget större fan av det (plus att jag inte anser att pannkaka är mat. Det är ju en efterrätt), så att få riktig mat kändes bra.

Överlag hade vi en positiv upplevelse. Barn sprang runt och skrek och stojade så som barn gör, men akustiken var så pass bra att det inte kändes påträngande. Å andra sidan kanske jag blivit immun. Hugo vågade inte kolla på teatern, men hade kul ändå.

Jag ger Lasse Å… Alfons Åbergs kulturhus 4 solar av 5 i betyg. Det som kunde bli bättre är att de för miljöns skull inte borde köra med engångstallrikar och plastbestick. Köper man årskort är det dessutom en väldigt bra deal.

Här är deras hemsida: http://alfonskulturhus.se

Om jag får spekulera så kan jag ju tänka mig att den där killen som plankade på pendeltåget inte hängde så mycket med sin pappa när han var liten så som Hugo hänger med mig. Jag hoppas att det spelar roll för min lilla påg och nu känner jag att jag inte borde skrivit det här sista stycket för det blev onödigt lökigt, men det kostar liksom inget extra för mig att skriva de här orden de är bara blah blah blah. Okej, puss och kram, hej då!