Well, rent tekniskt sett var det inte min första dag på pappaledigheten för jag har varit hemma varje fredag under januari och februari.
Det är ändå rätt intressant, för när min sambo tyckte att jag borde jobba 80 % så blev jag först rätt irriterad. Jag har ju ett så viktigt jobb, tänkte jag. Så där som man gör. Men nu ångrar jag verkligen inte att jag gick ner i tid, även om jag inte hann med allt jag skulle hunnit med om jag jobbat heltid. Ekonomiskt var det ingen biggie heller för jag har okej lön till att börja med, även om jag tycker att vi inte ska ha löneskillnader i detta landet, eller i något land för den delen.

Anyways så gick jag ut rätt ambitiöst och började tvätta runt 8-snåret på morgonen med sonen i en babysele tillverkad av nån jävla hippie.
Sen hade jag hoppats på att gå iväg till Myrorna och donera en kasse böcker, den sista vi hade kvar att ge bort. Vi håller på att downsize:a inför en flytt till en mindre lägenheten pga så sjukt dyrt även för oss i medelklassen att bo i dessa tider.
Det har blivit några vändor till Myrorna för att bli av med grejer och så har kompisar fått och köpt en del prylar av oss (Farväl Xbox  360, en gång i tiden var du det enda jag levde för snyft snyft).

Nu har vi även börjat sälja av saker på Blocket, bland annat en hoppstol för bebisar. Det var en intresserad köpare som skulle komma och hämta den och ringde dessutom kl 14:00 och sa att hen var på väg. Men så dök hen aldrig upp. Vid 15:00 somnade både jag och sonen. Jag vaknade flera gånger med fet ångest för jag oroade mig för att köparen skulle ringa mig när jag sov. Jag tycker det är så genant att prata med folk när jag är nyväckt. Den här köparen lät dessutom rätt irriterad och lite aggressiv över telefonen så jag ville bara få det hela överstökat. Vaknade sen 17:00 och fortfarande hade hen inte dykt upp. Då hade jag dessutom tidigare ställt ner hoppstolen nere i porten tillfälligt så jag fick gå ner och låsa in den i källaren. Insåg då att det hade varit lättare att gå upp med den till lägenheten för det är rätt bökigt att komma in i källaren, men jag hade bråttom iväg till partilokalen för att volontära med att ringa medlemmar om vårens kurser.
Har fortfarande inte hört från köparen. Oh well, tycker mest synd om hens barn för den där hoppstolen är sjukt kul att sitta i (jag har dock inte provat själv).

I alla fall, det är inte som att jag tänker bli pappabloggare eller nåt (om inte Mama vill anlita mig … jag har f-skattsedel och har pratat med F-kassan om att jag inte tar ledigt från firman, tänker dock inte skriva på Bonniers frilansavtal … ), men tänkte försöka bli lite mer aktiv med mitt bloggande eftersom jag numera inte förgör all min kreativa energi i ett öppet kontorslandskap.

solpaneler_p_7